انجمن دانش آموزی فیزیک دبیرستان علامه حلی 3

بایگانی

۹ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است

انیشتین یا هاوکیگ

کدامشان راست می گویند؟

در ادامه مطلب!

۰ نظر ۱۵ بهمن ۹۲ ، ۱۶:۲۵
Binary Black Hole ESO 1600
چهار قانون مکانیک سیاهچاله ها خواص فیزیکی هستند که ما باور داریم سیاه چاله از آن پیروی میکند.این قوانین همانند قوانین ترمودینامیک سیاهچاله،توسط براندون کارتر،استیون هاوکینگ و جیمز باردین کشف شد.
۰ نظر ۱۵ بهمن ۹۲ ، ۱۶:۱۱

 استیون هاوکینگ، فیزیکدان نظری انگلیسی در مقاله‌ای که بطور آنلاین منتشر کرده، اینچنین گفته که بجای سیاه‌چاله در حقیقت «خاکستری‌چاله» وجود دارد. این ادعا بر پایه ی مقاله ی تازه ی هاوکینگ است که در آن مدعی شده در سیاهچاله “افق رویداد” وجود ندارد.

پرفسور هاوکینگ افق رویداد را یک مرز به شدت آشفته می داند که اجازه ی نشت اطلاعات از درون سیاهچاله را به بیرون می دهد.

۰ نظر ۱۱ بهمن ۹۲ ، ۱۲:۰۰

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس چاندرا و مجموعه ای از تلسکوپهای دیگر یکی از قوی ترین سیاهچاله های شناخته شده را رصد کردند. سیاهچاله در یک کشمکش شدید بین گازهای داغی و تریلیونها ستاره ی اطرافش احاطه شده است. این هیولا در فاصله ۳.۹ میلیارد سال نوری از ما در خوشه کهکشانی RX J1532.9+3021 واقع شده است.

۰ نظر ۱۱ بهمن ۹۲ ، ۱۱:۵۸

 نام سه فیزیک‌پیشه ایرانی در فهرست داوران برگزیده «مجله فیزیک اروپا» (EPJ) در سال2013 اعلام شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، انتشارات فیزیک اروپا ناشر مجموعه نشریات معتبر «یوروپین فیزیکس ژورنال» با توجه به نقش محوری داوران مقالات در حفظ کیفیت انتشارات علمی، هر ساله، تعدادی از داوران را از بین ده‌ها فیزیک‌پیشه از سراسر دنیا که در زمینه داوری و ارزیابی مقالات با EPJ همکاری دارند به عنوان داوران برگزیده معرفی و از آنها تقدیر می‌کند.


در بین داوران برگزیده امسال، نام چند فیزیک‌پیشه ایرانی از جمله دکتر محمد محمودی از دانشگاه زنجان، دکتر احمد شیخی از دانشگاه شیراز و دکتر آرمان شفیع لو از فیزیک‌پیشگان ایرانی مقیم خارج از کشور به چشم می‌خورد.
داوران برگزیده EPJ براساس کیفیت، تعداد و به‌هنگام بودن گزارش‌های خود از سوی ویراستاران مجله انتخاب شده اند.

۰ نظر ۰۴ بهمن ۹۲ ، ۱۸:۳۰

ساعت زنگدار فضاپیمای روزتا برای بیدار شدن از یک خواب زمستانی ۳۱ ماهه، امروز دوشنبه در عمق فضا به صدا درآمد و این آغازی هیجان انگیز برای ماموریت روزتا میباشد. دانشمندان امیدوارند بتوانند با کمک عکس ها و داده هایی که کاوشگر ۱.۴ میلیارد دلاری روزتا جمع آوری می کند، تاریخچه ی روزگار آغازین منظومه شمسی را بازسازی نمایند، چرا که دنباله دارها از جمله ی کهن ترین اجرامی هستند که در فضای نزدیک ما یافت می شوند.

روزتا در ماه اوت ۲۰۱۴ به دنباله دار مقصدش خواهد رسید؛ در آن زمان این فضاپیما در حدود ۶۰۰ میلیون کیلومتر دورتر از خورشید درون مدار مشتری خواهد بود.

به گزارش ایسنا، فضاپیمای روزتا متعلق به آژانس فضایی اروپا در سال ۲۰۰۴ با هدف بررسی دنباله دار ۶۷P/Churyumov-Gerasimenko به فضا پرتاب شد و در این مدت از کنار دو سیارک Steins‌ و Lutetia عبور کرد. روزتا (Rosetta) شامل دو بخش اصلی متشکل از یک مدارگرد با ۱۲ ابزار علمی و یک ربات کاوشگر به نام فیلای ( Philae ) شامل ۱۰ ابزار علمی است ‌که قرار است بر سطح دنباله‌دار فرود بیاید.

از اواسط سال ۲۰۱۱ و به منظور حفظ انرژی برای رسیدن به دنباله‌دار ۶۷P، روزتا وارد مرحله خواب زمستانی شد که این خواب ۳۱ ماه بطول انجامید. روزتا در این مدت در مدار مشتری قرار داشت؛ با توجه به میزان کم انرژی دریافتی از پرتوهای خورشید در این منطقه، تنها رایانه اصلی و برخی سیستم‌های گرمایشی فضاپیما روشن بودند.

بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، ساعت زنگدار فضاپیما امروز دوشنبه ۲۰ ژانویه (۳۰ دی) در ساعت ۱۰:۰۰ به وقت گرینویچ (۱۳:۳۰ به وقت تهران) به صدا در‌آمد و روزتا از خواب زمستانی بیدارشد. بیدار و گرم شدن ابزار ناوبری فضاپیما چند ساعت زمان خواهد برد؛ با توجه به فاصله ۸۰۷ میلیون کیلومتری روزتا تا زمین و مدت زمان ۴۵ دقیقه‌ای ارسال سیگنال، انتظار می‌رود که نخستین سیگنال دریافتی حدود ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۸:۳۰ به وقت گرینویچ (۲۱ تا ۲۲ به وقت تهران) دریافت شود.

تصویری هنری از سطح نشین فیلای روزتا روی سطح دنباله دار ۶۷-P

فضاپیمای روزتا در حال حاضر در فاصله ۹ میلیون کیلومتری از دنباله‌دار ۶۷P قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود که تا ماه مه (اردیبهشت ۹۳) به فاصله دو میلیون کیلومتری آن برسد؛ در این فاصله، پیشرانه‌ها روشن شده و فضاپیما در مسیر و سرعت مناسب قرار می‌گیرد. روزتا ماه اوت (مرداد ۹۳) به مدار دنباله‌دار ۶۷P رسیده و تحقیقات خود را آغاز خواهد کرد؛ روزتا در ماه نوامبر (آبان ۹۳) فرودگر فیلای را به سمت دنباله‌دار هدایت می‌کند تا کامل‌ترین جزئیات را از سطح آن تهیه کند

۰ نظر ۰۴ بهمن ۹۲ ، ۱۸:۲۶

عکس ها و توضیح های عکس های زیر مستقیم از سایت رسمی ناسا ترجمه شده اند. کپی برداری صرفا با ذکر منبع آزاد است. در غیر این صورت شرعا و اخلاقا اشکال دارد.


سایت ناسا روزانه یک عکس همراه با توضیحی کوتاه در سایت خود قرار می دهد.این مطلب گزیده ای از عکس هایی که تا امروز در ماه ژانویه 2014 در سایت ناسا قرار گرفته است همرا با ترجمه توضیحات.

۰ نظر ۰۳ بهمن ۹۲ ، ۰۰:۲۲


ستاره شناسی مطالعه ستارگان، سیارات و اجرام آسمانی دیگر است. ستاره شناسان تلاش می کنند تا بفهمند که این اجرام آسمانی کجا هستند و چگونه حرکت می کنند. آن ها مطالعه می کنند که سیارات از چه ساخته شده اند. آن ها درباره این که ستارگان چگونه نور ایجاد می کنند مطالعه می کنند. آن ها نظریه هایی می دهند یا حدس هایی می زنند درباره این که چگونه و چه موقع جهان تشکیل شده است. ستاره شناسی یکی از قدیمی ترین علوم است. ستاره شناسی در دوران باستان شروع شده. یعنی زمانی که اولین انسان ها به این توجه کردند که اجرام آسمانی به شکل دایره ای حرکت می کنند یا الگوهایی را در حرکت شان تکرار می کنند.

۰ نظر ۰۱ بهمن ۹۲ ، ۲۱:۰۸

گاه‌شماری، سالنما (سالنامه) یا تقویم شیوه تعیین، نگهداری و تنظیم حساب زمان و تاریخ است که محور آن سال می‌باشد. تقویم و سالنامه بیشتر به محاسبه و نمایش یک‌دوره یا یک‌سال گفته می شود. در جهان شیوه‌های گوناگونی از گاه‌شماری رواج دارد.

۰ نظر ۰۱ بهمن ۹۲ ، ۲۱:۰۰